Mumble Nézet News Hasábok Régi Játék oldalak Szolgáltatás oldalak Partner oldalak
Bezárás

CSHU - Hungarian Counter-Strike Portal

Letöltés

Watch on twitch.tv

TPA változások és interjú

Scene hírek 2013. július 28. -pinGu- 0 hozzászólás 2773 olvasás

A változások Season 3 elejével kezdődtek, mikor az alapító tag és korábbi kapitány MiSTakE felkarolva a helyettes Mid Lanert (NeXAbc) és Supportot (Colalin) új csapatot alapított Taipei Sniper néven. Eközben Lilballz a TPA-ban beugró lett, és a Jungler posztot Sarsky vette át. Az IPL 5-ön nem teljesítettek az elvárásoknak megfelelően, és a Garena Premier League-en is küszködtek, a LoL-os közösséget mégis sokkolta a felállás gyökeres változása.

"Visszavonulok" - nyilatkozta Stanley. "Azt tervezem, hogy kimegyek Amerikába tanulni. Azt hiszem, egy angol tanfolyammal kell majd kezdenem."
Ezzel szemben Toyz nem kíván felhagyni a profi játékkal, de még nem tudja, mennyi időt tud szánni rá.
A nagy kérdés az: miért küszködött annyira a TPA az új szezonban? Talán pont a hatalmas siker volt az oka.

"IPL 5-ön mi voltunk a célkeresztben, talán ez az egyik ok, de nem a legfőbb." - mondja Toyz. "Miután nyertünk Season 2-ben, rengeteg plusz dologgal kellett foglalkoznunk a gyakorláson kívül, így nem tudtunk idomulni az új metához."

Stanley egyetért. "A legnagyobb probléma az volt, hogy nem tudtunk annyit gyakorolni" - mondja. "A győzelmünk után elmentünk egy hét vakációra, majd következett a végtelennek tűnő interjúk sora."

A világbajnoki győzelmük után másnap minden nagyobb tajvani napilap a címlapon közölte őket.
A meta változása az egyéni teljesítményüket is befolyásolta. "Próbáltam időt szánni arra, hogy hozzászokjak a Season 3-as változásokhoz" - mondja Stanley. "A Preseason patchben a legerősebb championök Singed és Rumble voltak. Singed nagyon nem az én stílusom - és nem is játszom jól vele - ami nagyon sok gondot okozott. Rumble pedig nagyon erős, muszáj volt megtanulnom, és már nem is játszom vele annyira rosszul."

"Eleinte nem tudtam hozzászokni a mides változásokhoz" - mondja Toyz. "De körülbelül egy hónap elteltével egyre jobban ment. Ugyanakkor Lilballznak és Stanleynek teljesen meg kellet változtatni a játékstílusát, úgyhogy nehéz dolgunk volt."

De egyik tag sem hibáztatta a játékban bekövetkezett módosításokat.
"Jó dolog, ha egy játék változik, hiszen frissnek kell maradnia, nem lehet elavult" - mondja Stanley. "Minden szezon után nagy változásokon esik át a játék, így azok, akinek az előző meta nem jött be, kapnak egy új esélyt."

Toyz is egyetért. "A legjobb dolog ebben a játékban, hogy a meta folyamatosan változik. Azok a jelenlegi pro játékosok, akik túlélték az új metát."

De hogy lesz képes a csapat alkalmazkodni a játék fejlődéséhez? DinTer, bár most került csak AD Carry pozícióba, kemény kritikákat kapott a tajvani közösségtől, szerintük a fiú nem megfelelő választás egy ekkora hírű csapathoz.

"Nem érdekel amit a rajongók mondanak róla, mert szerintem egy nagyon szorgalmas játékos" - mondja Toyz. Aztán hozzátette: "Biztos vagyok benne, hogy jobban teljesít majd AD carryként mint supportként."

Bár a jövő még bizonytalan mindkettejüknek, egyetlen dolgot viszont tudunk, ami a rajongókat el fogja szomorítani: a Season 2-es Taipei Assassinst már nem láthatjuk viszont.
Toyz erre csak egy régi kínai közmondással reagált: "Egy jó ló sose eszi meg ugyanazt a zabot kétszer."

Fordította: Hernádi "Pleinair" Panka

Ehhez a bejegyzéshez még nincs hozzászólás.

Twitter Chat RSS